Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Мисия и дълг под пагон

  17.11.2022

  Те обичат адреналина и не се страхуват от предизвикателствата.

  Хилядите спасени помнят и професионализма, и саможертвата на българските военни медици, които признават: За тази работа се иска сърце!

  Но и носи по-големи отговорности и необходимост от непрестанно усъвършенстване.

  Приемствеността, дисциплината и професионализмът,  предавани през годините, се оказват спойката между отделните поколения медици в славната история на българската военномедицинска служба.

  Двудневен симпозиум (17-18 ноември) във ВМА ще представи спецификата и ролята на военнослужещите и цивилните професионалисти по здравни грижи от състава на Академията в условията на усложнена международна обстановка и среда на несигурност.

  На този фон предизвикателствата при подбора и подготовката на професионалистите по здравни грижи, отчитайки критичния дефицит на кадри не само на национално, но и на международно ниво, стават още по-големи.

  Извън клиничната си дейност, повече от 130 години военномедицинските екипи спасяват животи не само на бойното поле, но винаги са на „първа линия” и при различни извънредни ситуации, мащабни бедствия и катастрофи – както у нас, така и в чужбина.