ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Десетки от ВВВУ „Георги Бенковски“ подкрепиха ВМА и безвъзмездното кръводаряване

  17.12.2022

  В навечерието на едни от най-светлите празници десетки курсанти, военнослужещи и служители ВВВУ „Георги Бенковски“ се включиха в кампанията на Военномедицинска академия (ВМА) „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!“

  По-голямата част от тях даряваха за първи път, но имаше и „ветерани“. Сред тях е старшина Валентин Димитров, който дарява 2-3 пъти годишно, а началото е  преди 28 години. Майор Владимир Иванов-старши помощник-началник  на Служба „Управление качеството на обучение и акредитация“ е с кръводарителски „стаж“ от 10 години.

  Изключително сме благодарни за тази подкрепа на ръководството и на личния състав на ВВВУ „Георги Бенковски“. За нас тази помощ е безценна. Всички ние трябва да бъдем посланици на живота и да даваме добрия пример, насърчавайки безвъзмездното кръводаряване, коментира проф. Румен Попов, началник на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

  В тази връзка, периодично се организират подобни кампании, имащи за цел да съсредоточат вниманието върху кръводаряването като израз на солидарност и участие на цялото общество.

  Всеки, който иска да подкрепи кампанията „Бъди един от нас! Дари кръв - спаси живот!“, може да го направи всеки ден от 8.00 до 16.00 ч в Кръвния център на ВМА.

  За повече информация можете да се свържете с екипите на центъра на тел.: 02/ 922 55 06.