Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  #СтаниВоененЛекар: Генерал Мутафчийски и курсанти „отварят” ВМА за зрелостници

  20.02.2023

  Курсанти от първия в историята на България випуск военни лекари ще „въведат” във ВМА зрелостници от столични училища в рамките на Дните на отворени врати за кариерно развитие в лечебното заведение.

  Всички участници ще могат да се запознаят отвътре с „живота” във ВМА, където преминава последният курс от обучението по военна медицина.

  За ролята на военните лекари, за израстването като човек и професионалист „стъпка по стъпка”, за уроците от мисиите зад граница ще говори началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  За предизвикателствата и за избора да вървиш по пътя на най-добрите – думата имат шестокурсниците от специалност „Военен лекар”.

  Програма:

  • Специалисти от ВМА ще отговорят на всички въпроси, свързани със спецификата, възможностите и предизвикателствата на работата в структурите на ВМА – от кандидатстудентските изпити, през обучението до възможностите за професионално и кариерно развитие.
  • Участниците ще имат възможност да влязат в клиниките и да наблюдават работния процес.
  • Освен това, ще могат да наблюдават на живо демонстрация във Военномедицинския симулационен тренировъчен център за реакция при различни инциденти с много пострадали и други.
  • Предвидено е и посещение в общежитието, в което са настанени курсантите-военни лекари по време на стажовете им в клиниките на ВМА. Сградата е реновирана по най-добрите световни стандарти.