Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Началникът на ВМА към ученици: България има нужда от вас!

  20.02.2023

  България има нужда от вас. С тези думи началникът на Военномедиицнска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS се обърна към ученици от столични училища, които се включиха в Дните на отворени врати за кариерно развитие във ВМА.

  Целта на инициативата е да се представят възможностите за обучение и реализация по специалности „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“.

  Радвам се, че виждам толкова много блестящи погледи срещу мен. ние търсим млади и амбициозни хора, които гледат надалеч в бъдещето, които се интересуват да бъдат най-добрите и то на световно ниво. Нашата цел не е да се конкурираме с другите болници в България. Ние отдавна сме лидери. Затова и поканихме вас, които представлявате елитните учебни заведения, защото вие сте амбициозни хора, които отговаряте на нашия профил, подчерта началникът на ВМА.

  Той поясни, че амбицията на ръководството на лечебното заведение е да подготви качествени медицински офицери и сержанти, които да отговарят на спецификата на ВМА.

  ВМА е уникална структура, тя е съставена от 7 болници, които са разположени стратегически в различни части на България, така че да се осигурява качествено лечение на всеки български военнослужещ, независимо къде се намира. Същото се отнася и за нашите цивилни пациенти, които съставляват около 90% от всички наши пациенти, поясни още генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

  Пред зрелостниците той представи структурата на Академията, нейните диагностични и лечебни възможности на световно ниво: Нашата дейност се простира извън рамките на всичко, което нормалният гражданин си представя и заради това ВМА винаги е на първа линия с най-подготвените кадри, които са готови да реагират в тежка ситуация, независимо дали става дума за природно бедствия, авария, катастрофи и други с множество пострадали.

  Затова нашите инвестиции са освен в затвърждаването ни като най-добрата и високотехнологична болница в България и в развитието на нашите кадри. С идеята за милитаризация на ВМА стартирахме проекта „Военен лекар” през 2017 г. и много държим на неговото развитие.  Искаме, когато се обърнем назад, да кажем: Тези хора ние ги отгледахме и то добре. Те са обречени да бъдат най-добрите, ние няма да допуснем да бъдат посредствени. Военната служба е предизвикателство, а да си военен и лекар едновременно – двойно по-голямо. Затова ние ще им дадем най-добрите условия, за да се реализират, коментира още началникът на ВМА и допълни: Независимо от това какво ще изберете да учите и да се развивате, върнете се тук. България има нужда от вас!