Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА означава семейство

  20.02.2023


  ВМА означава семейство. И всеки, който е част от този екип, ще го потвърди. За мен уникалното на ВМА е, че освен за развитието на своите кадри, залага изключително много и на лечението на своите пациенти. Като човек, който е бил 4 месеца на мисия в Мали, мога да кажа, че аз съм изключително щастлив медик и облагодетелстван, защото мога да направя всичко за моите пациенти, благодарение на възможностите, които предоставя ВМА.

  Tова заяви лейтенант д-р Диляра Маринова, която е част от екипа на Катедрата по инфекциозни болести на ВМА и едно от лицата по време на Дните на отворени врати за кариерно развитие във ВМА.

  Инициативата, която продължава и на 21 и 22 февриари, има за цел да представи възможностите за обучение и реализация по специалности „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“.

  Ние търсим усърдни и последователни млади хора, които имат широк поглед, иновативни са и самодисциплинирани. Ние търсим най-добрите сред най-добрите, заяви от своята страна началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, който се срещна и разговаря с всяка една група. Само в днешния ден в лечебното заведение влязоха над 300 ученици от различни училища в столицата и региона.

  Наистина е уникален шанс да работиш във ВМА. Ние сме като едно семейство. Предоставя се уникален шанс на младите, надъхани хора за работа и научна дейност, коментира от своя страна и лейтенант д-р Йоанна Маринова, част от екипа на Клиника по психиатрия на ВМА.

  В рамките на инициативата участниците имаха възможност да зададат своите въпроси относно обучението към курсантите от първия в историята на България випуск по специалността „Военен лекар”, посетиха и ключови звена, работещи медицина на световно ниво. Наблюдаваха и демонстрация на военните парамедици, които спасяваха хора в реална бойна обстановка във Военномедицинския симулационен тренировъчен център.

  Дни на отворените врати за всички, които искат да бъдат медици под пагон, ще се проведат и на 24 февруари във Военноморско училище.