Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Искрата е запалена

  02.03.2023

  Близо 600 ученици се включиха в Дните на отворени врати за кариерно развитие на Военномедицинска академия (ВМА).

  Тази инициатива се провежда за първи път, а целта е да бъдат представени специалностите „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“. И трите дни бяха изключително натоварени, а интересът от страна на зрелостниците – голям. Това ни дава основания да превърнем инициативата в ежегодна, коментира началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Макар и извън предварително обявените дати, над сто младежи, на които им предстои кандидатстудентска кампания тази година, посетиха ВМА и видяха с очите си как реално се спасяват животи.

  Те имаха възможност да попитат за всичко, което им предстои, ако станат част от голямата медицина, в това число и участието в задгранични мисии. Този интерес може само да ни радва, работата на медиците под пагон е изключително предизвикателна и привлекателна за хора, които са твърдо решени да успеят в своя професионален път, имайки смелостта и подготовката да бъдат сред най-добрите, коментираха още организаторите на Дните на отворени врати за кариено развитие във ВМА.