ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Десетки пациенти преминаха безплатни прегледи във ВМА за рак на кожата

  07.12.2016

  Близо 100 души преминаха през дерматологичните кабинети в поликлиниката на ВМА в рамките на кампанията за безплатни прегледи за рак на кожата.
   
  Консултациите бях извършени от специалистите на Клиниката по дерматология и венерология д-р Венцеслав Тодоров, д-р Айлин Шеф, д-р Валерия Матеева, д-р Стефана Грудева, д-р Златимира Дервенска. 
   
  Медицинските специалисти са категорични, че при навременно откриване, дори най-злокачественият рак - малигнения меланом, може да бъде лекуван успешно. Лечението се избира в зависимост от стадия и вида на злокачественото образувание.
   
  Съветът на лекарите е да се вглеждаме периодично в промените на собствената ни кожа и 2 пъти в годината задължително да преминаваме през профилактични прегледи.
   
  Извън кампанията, всеки пациент може да си направи консултация с дерматолозите – от понеделник до петък, в кабинет 227 на Поликлиниката на ВМА, от 11:00 до 15:00 часа, без предварително записване. Необходимо е само направление за преглед при дерматолог, издадено от личния лекар.