Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Медицинските офицери са различни

  15.03.2023

  Военните болници се ползват с голямо доверие, защото ние прилагаме истинско лечение. Затова и поетапното обновление във всяка една от тях ще продължи и занапред. Ние ще продължим да се развиваме с премерени, но уверени крачки.

  Това заяви началникът на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по време на среща с началниците на военните болници в страната.

  От думите му стана ясно, че се работи по стратегически направления не само в многопрофилните лечебни заведения, но и по отношение на рехабилитационните.   

  По време на срещата бяха дискутирани и въпроси, свързани с допълнителни квалификации, обучения и развитие на кадрите.

  Вгледайте се в редиците – особено в офицерите, те трябва да имат готовност за реакция във всякакви ситуации, предстоят им обучения и в нашия Военномедицински симулационен тренировъчен център, и в учения на съюзнически партньори. Те носят и други отговорности, защото не са просто лекари в болница, подчерта началникът на ВМА.

  А погледите в момента са вперени към обучаващите се курсанти-военни лекари. През месец октомври тази година ще се дипломира първият випуск от 18 души. Те ще бъдат разпределени във войсковите части, като паралелно с това ще имат възможност да завършат и военномедицинска специалност.

  След това ще специализират в отделните военни болници. Те са доста мотивирани млади хора, ясно съзнаващи своите отговорности. Но както ние ги обучим, както ние ги възпитаме, така ще бъдат и занапред. Затова и фокусът е към тяхната подготовка, каза още генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски.

  Специалността „Военен лекар” вече е разпознаваема сред кандидат-студентите, а през последните години се наблюдава засилен интерес към нея.

  Шестгодишното обучение за курсантите е безплатно, а след завършване получават две дипломи: магистър по „Медицина” и бакалавър по специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”, както и гарантирана реализация с 10-годишен договор за работа като военен лекар.

  Всички условия за прием и необходими документи за специализацията „Медицинско осигуряване на Въоръжените сили” може да откриете на www.naval-acad.bg и на тел.: 052/552 230; 0889 044 111 – к-н II р. Славова.