ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Военната медицина изгражда характери

  07.04.2023

  7-ми април е обявен за Световния ден на здравето и празник на здравния работник. Отбелязваме го с признание за упорития труд на медиците от ВМА, които ежедневно защитават водещите позиции на институцията, и с уверен поглед и надежда в бъдещето – към нашите курсанти, които се обучават за военни лекари.

  Медицина избрах като свое признание още в детските си години, покрай моя баща и знаех, че да помагаш на другите е най-благородната професия, казва офицерски кандидат Янис Боев, част от първия в историята на България випуск военни лекари, които ще получат дипломите си в края на 2023 г.

  След 6 години на обучение и преминал през различни предизвикателства, признава, че именно този адреналин го държи в строя: Изградихме силни характери и се научихме как да бъдем екип!

  Затова днес благодари на всички свои учители – не само преподавателите в двата университета (ВВМУ и МУ-Варна) и във ВМА, но и на всички приятели и колеги, защото от всеки е научил по нещо хубаво: Не трябва да спираш да се развиваш, всеки ден трябва да надграждаш себе си!

  Мотивира ме пътя на знанието, който съм избрал, това че всеки ден научавам нещо ново, както и възможността да помагам на друг човек в нужда чрез тях – да умееш да лекуваш, не само тялото, но и ума на човека, да поднасяш надежда и спокойствие в живота на хората, не само пациентите, казва още Янис.

  Според него, военният лекар се отличава по способността да работи в условия на военни действия и кризисни ситуации, където е необходимо бързо и ефективно лечение, често на множество пострадали. Вярва, че ще бъде достоен наследник на основоположниците на ВМА, тъй като е борбен, не се отказва и винаги намира решение на даден казус. Най-важното е, че винаги посреща предизвикателствата с усмивка и не показва слабост дори и за миг.

  Мечтите му са свързани с две простички неща – здравето и щастието на него и близките му, за да продължават да мечтаят и да сбъдват.