Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Заслужено признание за медиците от Военноморска болница

  08.04.2023

  Медици от Военноморска болница бяха отличени от ръководството на Военноморските сили в навечерието на Световния ден на здравето и празник на здравния работник.

  Отличията са за проявен висок професионализъм и всеотдайност при изпълнение на служебните си задължения за преодоляване на кризата с COVID-19, проявено усърдие при изпълнение на профилактичните дейности и лечението на личния състав от Военноморските сили.

  Контраадмирал Кирил Михайлов награди с ,,Почетен плакет” полковник професор Ивайло Въжаров,  началник на МБАЛ- Варна към ВМА.

  С ,,Почетна монета на командира на Военноморските сили” бяха наградени д-р Николай Лазаров, д-р Севда Милева-Михайлова, д-р Драгомир Димитров, д-р Яница Гаданчева и старша медицинска сестра Нели Петрова.

  Военноморска болница бе предпочитано лечебно заведение от пациентите по време на пандемията и получи признанието на редица институции. Медиците не крият гордостта си от факта, че са изпълнили достойно своя дълг и че дори и в моментите, когато повече от 50% от капацитета им е бил запълнен с COVID-пациенти, не са забравили и за останалите пациенти: Ние бяхме една от малкото болници, които не затворихме нието едно отделение. Можеше да има по няколко легла, но покривахме всички специалности. Костваше ни много усили – особено, когато имахме и доста заразени от персонала. Но въпреки това сглобявахме графика и бяхме на нужното ниво.