ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Вашата кръв спасява животи!

  04.05.2023

  Кръводаряването променя живота на хиляди пациенти на ВМА всяка година.

  Нуждите са ежедневни. За различни тежки операции, за пострадали при пътни инциденти, за  пациенти с онкологични заболявания... Ситуациите са колкото разнообразни, толкова и повтарящи се.

  Именно заради това, доброволният и добронамерен акт на кръводаряване е незаменим. Ти си незаменим!

  Самото кръводаряване отнема по-малко от 10 минути. Заедно с медицинския преглед преди това и нормалното време за почивка след края на процеса – общо около половин час.

  За да избегнете чувството на умора, неразположение или глад, златното правило е да не идвате на празен стомах и да не спортувате преди даряването.

  Страхувате се от игли?! Никой не ги обича. Но кръводаряването не е по-болезнено от стандартен кръвен тест. А и екипите на ВМА са изключително добре подготвени и имат богат опит – това е тяхното ежедневие.

  Кръводаряването е доброволна процедура. Вашата кръв лекува, вашата кръв спасява животи! Заслужава си, не мислите ли?

  Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите на ВМА.  През последните години нашата общност от кръводарители нараства все повече и достига до над 6000 души на годишна база. Половината от тях са част от военните формирования на Българската армия.

  Благодарим на всички, които ни помагат в битката за човешкото здраве и живот!

  „Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!” – всеки ден, от 08:00 до 16:00 часа, Кръвен център-ВМА. За допълнителна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506.

  Снимка: pixabay.com