Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Приключенецът с пагони д-р Петко Гинев с нова успешна мисия

  02.05.2023

  След 126-дневно плаване научноизследователският кораб „Св. Св. Кирил и Методий“ (НИК-421) акостира във Варна.

  Това е първият български кораб, достигнал до о-в Ливингстън, Антарктика, а в екипажа  му влиза и старши лейтенант д-р Петко Гинев, част от екипа на Военномедицинска академия (ВМА).

  Днес, 2 май, те бяха посрещнати на церемония в присъствието на официални гости, близки, роднини и граждани, които ги аплодираха при стъпването им на родна земя.

  За „ледената” си мисия военният медик споделя, че заминава, воден от приключенския си дух. Така, както преди това заминава на две военни мисии в Мали. От всяка е научил много, което е убеден, че ще му е от огромна полза в развитието му в чисто човешки и в професионален план.

  По време на експедицията не е имало „изненади” в медицински аспект и всичко е протекло спокойно.

  Отидох, видях, свърших си работата и се прибирам, сподели пред БТА старши лейтенант д-р Петко Гинев и допълва: Научих се на търпение, за което вярвам, че ще бъде фундаментално за бъдещия ми живот. Научих се кога си заслужава човек да полага усилие, кога да говори и кога да замълчи.