ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Благодаря на медиците от ВМА за живота, вярата и куража

  03.05.2023

  Уважаеми генерал-майор професор д-р Mутафчийски,

  С настоящото писмо и по повод светлата дата 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, искам да изкажа своята благодарност на Вас, генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, и на целия медицински екип на ВМА – лекари, медицински сестри и санитари.

  През месец септември 2020 г. постъпих по спешност на лечение в Клиника ендоскопска хирургия с току-що установена диагноза рак на дебело черво, метастази в черния дроб и непосредствено след тежка автомобилна катастрофа. В клиниката ми направиха ендоскопска операция на дебелото черво, като отстраниха тумора. Това бе началото на моята лична борба с рака. Последва курс химиотерапия, след което през май 2021 г. постъпих в Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология. Професор д-р Никола Владов и неговият екип извършиха три операции по отстраняване на метастази в черния дроб в периода май-август 2021 г. Поради настъпили усложнения в състоянието ми, се лекувах неколкократно в клиниките  по гръдна хирургия и по гастроентерология.

  Накратко разказах за моята борба. Борба, в която за миг не се почувствах сама, защото бях придружена от най-смелите, най-храбрите, най-човечните, най-големите професионалисти, най-добрите и най храбрите  воини – медиците от ВМА.

  Изказвам своята лична благодарност  и  признателност  към  полк. доц. д- р Пламен Иванов, майор доц. д-р Георги Попиванов, професор д-р Никола Владов, професор д-р Крум Кацаров, професор д-р Деян Йорданов, целите екипи – всички лекари, медицински сестри и санитари на клиниките – Ендоскопска хирургия, Чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, Гастроентереология и Гръдна хирургия. От сърце им пожелавам здраве и благоденствие. Благодаря за живота, вярата и куража, които ми дадохте. Поклон към Вас!

  Наред с всички изброени лекари в моето сърце стои на специално място лекарят, който ми даде куража и силата да се боря отново, когато след поредната зла атака на болестта се бях предала – д-р Васил Сираков от Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология. Благодаря Ви, д- р Сираков, че имах щастието и късмета да Ви срещна. Вие сте отличен пример за висок професионализъм, човечност и отношение от лекар към пациент. Бъдете благословен!

  Генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, приемете Вие и целия екип на ВМА най-искрените ми пожелания за здраве и благополучие, лично щастие и успехи на Вас и Вашите семейства! Нека Свети Георги Победоносец закриля всички и да ни дава вяра, сили и надежда за по-добро бъдеще и живот, за изцеление на болните и запазване на здравето на здравите! Честит празник!

  С уважение и признателност,

  Мирослава