ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА с пореден успех: БДПЛР-Банкя с нов конферентен център, изграден с помощта на дарители

  28.12.2016

  28 декември 2016 г.

  Военномедицинска академия приключва 2016 година с пореден успех.
   
  С тържествен водосвет бе открит новия конферентен център в Болницата за продължително лечение и рехабилитация – Банкя към ВМА.
  "Това не е само киносалон, а комплекс, който заедно с целия Блок ще бъде използван за провеждане на научни конференции, симпозиуми, семинари, но и като част от рехабилитацията на нашите пациенти", обясни началникът на БДПЛР-Банкя д-р Георги Давидов.Той допълни, че пациентите в санаториума обикновено са с тежки заболявания и затова центърът, чрез различни културни програми, ще помогне за тяхното социализиране.
   
  "Това е поредният успех на ВМА. Успех на началника на болницата д-р Давидов.  Похвално е, когато си ръководител на можещи хора. И в този ред на мисли, всички наши успехи с дългове, с нови клиники и дейности, се дължат на моя екип, на моите заместници. Това са изключителни хора, много добри мениджъри",

  коментира началникът на ВМА генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров, д.м.н.
   
  Той благодари на д-р Давидов за перфектно свършената работа, като припомни, че преди години новооткритият център е бил една руина.
  "Всичко това, което виждате, става в години, когато няма средства. Това е направено без един лев, изхарчен от нас. Всичко е дарение от благодарни пациенти и приятели. Това е похвално. Д-р Георги Давидов е добър ръководител и аз имам повод да се гордея с такива хора", допълни още началникът на ВМА.
   
  Иначе, за следващата година ръководството на болницата има планове за закупуване на нова апаратура за всички подразделения на ВМА в страната. 
  "Не знам какво ще успеем да направим, защото всичко зависи от бюджетната рамка", подчерта професор Николай Петров. 
   
  Ръководството на болницата изрази своята благодарност към дарители в лицето на фирмите „ЕМКО” и „Терем”, Андрей Бистров, Чавдар Джамбазов, Данислава Христова, Ценка Маринова.
   
  На тържествения водосвет присъстваха полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS - заместник-началник на ВМА по диагностично-лечебната дейност, професор Любомир Алексиев, кметът на община Банкя Рангел Марков и други представители на общината, началници на сектори и отдели във ВМА, служители.

  Снимки: Вяра Йовева