Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Награди за медиците ни от Мали

  25.05.2023

  Екипът на Военномедицинска академия (ВМА), който се завърна след 4-месечна мисия в Мали, бе награден за успешно изпълнените задачи.

  Българските военнослужещи, участващи в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали, изпълняват поставените им задачи, като проявяват висок професионализъм, отговорност и издръжливост.

  Старши лейтенант д-р Георги Семовски и неговият екип бяха отличени от името на министъра на отбраната и на командира на Съвместното командване на силите.

  Поздравления за успешно изпълнената мисия – изключително важна и то в една тежка ситуация. Поздравявам целия екип за отдадеността в работата, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Част от екипа на д-р Семовски бяха още старшина Васил Ганчев и две медицински сестри – младши сержант Гергана Георгиева и младши сержант Даяна Йорданова. Те са сред завършилите първия випуск военномедицински сестри, обучени по тристранния проект между ВМА, ВВМУ и МУ-Варна.

  Признателност за проявения професионализъм по време на мисията изрази и флотилен адмирал Галин Манев, началник на щаба на Съвместното командване на силите.