Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  „Нова генерация” в лигата на „Лекарите, на които вярваме”

  17.10.2023

  Лейтенант д-р Антония Гамишева, която е първенец по успех на първия в историята на България випуск по специалността „Военен лекар”, получи отличие „Нова генерация” в лигата на „Лекарите, на които вярваме”.

  Грамотата й връчи министър-председателят академик Николай Денков по време на традиционната церемония на в-к „24 часа”.

  Все още млада и зелена, правя своите първи крачки в професионалното си развитие. С огромна признателност и благодарност приемам поканата днес! С моите колеги се надяваме да оправдаем очакванията на генерал -майор Венцислав Мутафчийски, Военномедицинска академия и българското общество, заяви младият лекар.

  Лейтенант д-р Антония Гамишева е отличникът на първия в историята на България випуск военни лекари, които се обучават по тристранен проект на ВМА, Висшето военноморско училище и Медицински университет-Варна.

  Родена е в град Бургас, където завършва Немска езикова гимназия. Паралелно с учението, активно се занимава с традиционното бойно изкуство за самоотбрана джу джицу.

  Само преди броени дни получи офицерските си пагони и назначение във ВМА-София. След края на шестгодишното си обучение лейтенант Гамишева вече е с две дипломи – за магистър по „Медицина” и бакалавър по специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”.

  През годините участва в различни активности, в това число и в битката с COVID-19 в най-тежките месеци на пандемията.

  Като курсант във Военноморско училище е командир на отделение (2018 и 2019) и заместник-командир на дивизион (2021).

   Към днешна дата вече е част от екипа на столичната военна болница.