ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Началникът на ВМА представи професия "ВОЕНЕН ЛЕКАР" пред столични ученици

  20.03.2017

  Какви са предизвикателствата и трудностите пред военните лекари?
   
  Това бе темата по време на първата по рода си среща между представители на Военномедицинска академия и ученици от ХІ и ХІІ клас на 164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" в гр. София.
   
  Началникът на болницата ген.-майор чл.-кор. проф. Николай Петров, д.м.н. и началникът на Клиника „Гръдна хирургия” проф. Деян Йорданов, д.м. откликнаха на поканата на училищното ръководство и се срещнаха с учениците

  с профилирана подготовка „Биология” и „Химия”, които свързват своето бъдеще с медицинската професия. 
   
  Срещата е част от дейността на гимназията за професионално ориентиране на учениците и запознаването им с най-добрите учебни заведения в България и професионалните направления в тях, а конкретният разговор е провокиран от идеята на ръководството на ВМА за създаването на Военномедицински университет.
   
  Проф. Петров и проф. Йорданов

  разказаха за особеностите на кариерата на военния лекар, споделиха за трудностите и предизвикателствата, както и за многото моменти на лично удовлетворение.
   
  Младежите останаха впечатлени от възможността още това лято да изберат ВМА за продължаване на своето образование. Ген.-майор проф. Петров акцентира върху предимствата на учебната дейност на болницата от гледна точка на материалната база, преподавателския състав и перспективите за реализация.
   
  Проф. Петров подари на Испанската гимназия знака на ВМА като израз на приятелство и написа в летописната книга на училището: „За нас с проф. Йорданов бе изключително преживяване да се срещнем, разговаряме и отговаряме на въпросите на учениците, проявяващи интерес към военната медицина. Срещите и общуването с бъдещето на България са шанс и надежда за нас. Кураж и с Бога напред!"
   
  Снимки: Мила Георгиева