ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  „Когато човек е болен, професионализмът и човешкото отношение са много важни! БЛАГОДАРЯ”

  29.11.2023

  Уважаеми г-н началник на ВМА,

  Казвам се Ваня Маврова. Живея в София. На 6.11.2023 г. ми бе направена операция на скъсани сухожилия на ръката в Клиниката по артроскопска травматология към ВМА. Бяха ми поставени 4 (четири) анкера.

  Както правилно ми беше казано, няма друг специалист в България, освен доц. Владимир Русимов, който може да направи такава сложна операция. Безкрайно съм благодарна на доц. Русимов, че ме прие и точно той извърши операцията!

  Сега, почти десет дни след операцията, се чувствам добре. Знам, че възстановяването ще е дълго, но и знам, че той я е направил по най-добрия начин.

  Досега не бях лежала в болница и слушайки и четейки какви ли не лоши неща за болниците в България бях, меко казано, притеснена. Постъпих със свито сърце, но още на първия ден от престоя ми се почувствах сигурна и спокойна.

  За съжаление, на сайта на ВМА няма снимки и имена на сестрите. Но те са малко в тази клиника. Бях обслужвана от старша сестра Наталия Христова и още три сестри, от общо четири в клиниката. Всички бяха толкова мили и грижовни!

  Вечерта след операцията дежурната сестра през час идваше да провери как съм аз и другата оперирана жена, с която лежах в една стая.

  Искам да кажа и нещо за старша сестра Христова. Не видях тази жена седнала нито за миг. Толкова е натоварена. И не знам как, въпреки натовареността си, не забрави никого, не забрави дори и едно нещо, за което бе помолена. Уникален човек и професионалист!

  Хигиената в клиниката е на много високо ниво. Санитарките по цял ден чистят и те като сестрите са много мили и внимателни!

  Когато човек е болен и изплашен, професионализмът и човешкото отношение са много важни! Аз ги получих в Клиниката по артроскопска травматология към ВМА, за което искам да благодаря на доц. Владимир Русимов, на старша сестра Христова, на дежурните лекари, на всички медицински сестри, на санитарките.

  Благодаря на всички от сърце!

  С уважение: Ваня Маврова