Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Десетки дариха кръв безвъзмездно на „Щедрия вторник” във ВМА

  28.11.2023

  28 ноември е международният ден на щедростта, станал известен в целия свят като „Щедрия вторник”. А акцентът е върху даряването за любима кауза.

  Това е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта. Ден, в който обединяваме усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи, коментираха от Фондация Bcause, по чиято инициатива днес във Военномедицинска академия (ВМА) бе организирана кампания за безвъзмездно кръводаряване.

  Близо 30 души се включиха в акцията, като имаше и дарители, извън нея. За нас насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е мисия. Затова и периодично организираме акции под наслов „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, коментира д-р Красимира Терзиева от Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

  Кръводаряването променя живота на хиляди пациенти на ВМА всяка година. Нуждите са ежедневни – за различни тежки операции, за пострадали при пътни инциденти, за пациенти с онкологични заболявания и други.

  Д-р Терзиева отчете, че през последните години се наблюдава ръст на безвъзмездните кръводарители във ВМА, а мобилните екипи не са сприрали работа дори и по време на пандемията.

  Извън акциите „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. За допълнителна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506.

  Благодарим на всички, които ни помагат в битката за живот!