ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА на 132! Честит празник!

  01.12.2023

  Днес, 1 декември, отбелязваме празника на ВМА. 132 години след нейното основаване, Академията продължава да бъде еталон в здравеопазването – така, както повеляват заветите на нейните основоположници.

  Успешна стратегическа инвестиционна програма, обновена и модерна апаратура и материална база, финансова стабилност, разкрити нови дейности, повишен интерес от страна на младите лекари и медицински сестри – все поводи за гордост.

  Въпреки предизвикателствата и трудните моменти през годините, ние не се обезсърчавахме. не се страхувахме да мечтаем. Но освен мечтите, имахме и конкретни цели, които поетапно реализираме. Заедно. Защото така сме най-силни. Защото имаме история и традиции, на които да се облегнем и амбиции и професионално самочувствие да ги надградим.

  Военните болници в цялата страна се ползват с най-голямо доверие, а тяхната мощ и ключова роля са благодарение на уникалните структури и незаменим опит на нашите специалисти. Колеги, вие продължавате да бъдете голямата надежда за много нуждаещи се! Със сърцатата си работа и човечност! С вярата занапред и с личния си пример, който давате на идващите след нас поколения цивилни и военни медици!

  Честит празник! Желая ви здраве и нови успехи! Горд съм, че сме един екип!

  Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS

  Началник на ВМА