ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  От сърце: Десетки българи от Босилеград с нова кръводарителска акция във ВМА

  27.04.2017

  27 прил 2017 г.
   
  Десетки българи от гр. Босилеград, Сърбия, организираха поредна кръводарителска кампания в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия.
   
  От години болницата лекува безплатно сънародниците ни от Западните покрайнини и в тази акция те виждат възможност да се отблагодарят за грижите на медиците.
   
  Акцията е първата за тази година, а кметът на града Владимир Захариев е категоричен, че инициативата ще бъде продължена и занапред:

  „Това е нашият начин да кажем „Благодаря” на нашите лекари, които се грижат за всички жители на Босилеград и които винаги са ни подкрепяли”.
   
  „Благодаря ви много за високохуманния жест. Нямам думи, с които да изкажа нашата благодарност.

  Вие сте големи българи, да сте живи и здрави”, обърна се към сънародниците ни началникът на ВМА ген.-майор чл.-кор. проф. Николай Петров, д.м.н..
   
  Своята огромна благодарност към жителите на гр. Босилеград изказа и началникът на Центъра по трансфузионна хематология полк. проф. д-р Румен Попов, д.м..
   
  „Създаде се една много добра традиция по 2 пъти в годината да бъдат организирани такива кампании. Аз се занимава с трансфузионна медицина повече от 20 г. и това, което искам да кажа е едно голямо благодаря.

  Благодарим за това, че дарявайки кръв, нашите сънародници ще спасят страшно много пострадали хора”, коментира проф. Попов.
   
  „Всичко е от сърце”, заяви още кметът Владимир Захариев, който е кръводарявал няколко десетки пъти.