ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Започна записването за „SOFIA HERNIA DAYS 2024“

  18.01.2024

  На 12 и 13 април 2024 г. във Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе второто издание на „Sofia Hernia Days“, което се организира с подкрепата на Българско научно дружество по военна медицина и Българско хирургическо дружество.

  Фокусът  е върху херниите на предната коремна стена, а целта на форума е споделяне на най-новите научни познания и практически опит в областта на диагностиката и хирургичното лечение.

  Ние вярваме, че обменът на знания и практически опит е ключът към разбирането и ефективното лечение на херниите на предната коремна стена. Този форум представлява своеобразна платформа, където медицинските специалисти ще могат да споделят своя опит, последните научни открития и иновации в областта, коментираха специалистите от Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на ВМА и допълват:

  Нашата идея е да съберем експерти в областта, да създадем продуктивна общност и да насърчим диалога за оптималните практики в лечението на херниите на предна коремна стена. Чрез интегриране на теоретични знания и практически умения, целим да подкрепим научния напредък и усъвършенстването на клиничната практика.

  Основнa темa са новите тенденции при лечението на комплексните вентрални хернии на предна коремна стена. В програмата е включена оперативна интервенция на живо при пациент с комплексна вентрална херния и извършване на ендоскопска задна компонентна сепарация, като част от реконструкция на предната коремна стена, както и няколко мултидисциплинарни сесии и дебати.

  Заявление за участие може да подадете на e-mail: sofiaherniadays@gmail.com, като е необходимо да посочите три имена и месторабота. Записването може да стане и по време на събитието.

  • Такса за участие: 50 лева
  • Получател: Сдружение "Българско научно дружество по военна медицина"
  • Банка: УниКредит Булбанк АД
  • IBAN: BG50UNCR70001522177684
  • BIC: UNCRBGSF
  • Основание за плащане: "Софийски дни на хернията 2024"

  За специализанти и студенти – без такса (необходима е заявка за регистрация на посочения електронен адрес с уточнение, че сте специализант или студент).