ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS е новият ВРИД началник на ВМА

  04.05.2017

  Полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS е новият ВРИД началник на Военномедицинска академия.

  На церемонията по сдаване и приемане на поста присъства заместник-министърът на отбраната от служебното правителство Стефан Петров.

  „Позволете ми да изкажа

  най-искрени благодарности от името на ръководството на Министерство на отбраната за всеотдайния Ви труд и неуморните Ви усилия, благодарение на които ВМА показа много добри резултати.

  Разбира се, те са факт и благодарение на добре изградения екип”.

  С тези думи заместник-министър Петров изказа своята признателност към досегашния началник на болницата ген.-майор. чл.-кор. проф. Николай Петров, д.м.н., който поема поста министър на здравеопазването:

  „Желая Ви много успех и на добър път. От Вас сега ще зависи здравето и живота на цяла България”.

  „За мен беше чест да работя във ВМА. За мен ВМА остава моята майка, моят роден дом и в бъдеще”,

  заяви от своя страна и проф. Николай Петров.

  Той благодари на членовете на своя екип, като им пожела да надминат постигнатите до момента резултати и им завеща: „Бъдете смирени, бъдете праведни, кураж и с Бога напред”.

  „Приемам със смесени чувства високата чест и отговорност. Извървяхме много труден път, но резултатите са видими. Благодаря на ген. Петров - Вие показахте какъв човек трябва да бъде началникът на ВМА. За мен това е безценно”,

  заяви от своя страна полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н. и обеща, че ще продължи традициите.

  Заместник-министър Стефан Петров пожела на новия началник на ВМА да продължи традициите за болницата да се говори с респект, уважение и благодарност: „ВМА е в добро състояние, но по-трудното е когато летвата е вдигната високо да се задържи това ниво. Желая Ви успех”.