Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Бъдещи военни лекари са сред най-добрите студенти на България

  02.03.2024

  Бъдещи военни лекари се наредиха сред най-добрите студенти на България. Те бяха отличени с национален приз "Студент на годината" в различни категории.

  Офицерски кандидат Мелани Пиргова спечели 3-то място в направление „Здравеопазване“.

  Старшина I степен Павлина Георгиева се класира на 2-ро място в категория „Военно дело“

  Старшина II степен Тодор Тачев – 3-то в категория „Сигурност и отбрана“, подкатегория ,,Военно дело”.

  И тримата получиха предметна награда, плакет ,,Св Георги” от министъра на отбраната.

  Този приз е не просто отражение на моята академична отдаденост през годините, но тя е и вдъхновяващ стимул, който ме подтиква да продължа да се уча и да се развивам, стремейки се към покоряване на нови върхове в областта на медицината, споделя офицерски кандидат Мелани Пиргова, шестокурсничка по съвместната програма на ВМА, ВВМУ и МУ-Варна.

  За мен тази награда означава резултат и оценка от неимоверно положения труд през годината, цел, която достигнах, благодарение на подкрепата и упората от семейството ми, колегите ми и приятелите ми. По време на своето обучение се срещнах с трудности, които ми помогнаха да бъда както по-мотивирана и целеустремена при изпълнение на своите задължения като курсант, така и по-последователна и дисциплинирана в учебния процес като студент в Медицинския университет, казва Старшина I степен Павлина Георгиева.

  Осъзната отговорност към постоянство в посвещаването на медицинската наука, както и самоусъвършенстването на бъдещия офицер в мен – така разбирам това признание, признава и старшина II степен Тодор Тачев.

  На добър час! Вие сте гордост за ВМА!