ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Академия за лидери

  12.06.2024

  Четирима хирурзи от Хърватия са на двудневен курс на обучение във Военномедицинска академия (ВМА).

  Това е поредната група чуждестранни специалисти от началото на годината, които черпят от опита на школата "ВМА". Наесен тук ще бъдат техни колеги от Словения.

  Постиженията на школата по хирургия на ВМА отдавна са известни и извън пределите на България. През 2018 г. в Академията бе изграден единствен по рода си в региона Международен референтен център за Югоизточна Европа, в който лекари имат възможността да усвоят всички иновативни техники, преминавайки курсове във водещите хирургични клиники на ВМА.

  В рамките на обучението, което се осъществява със съдействието на компания „Джонсън и Джонсън България”, хърватските хирурзи имаt възможността да присъстват и наблюдават най-висок клас процедури, извършвани в три операционни зали. Те получиха ценен опит от проф. Никола Владов, ръководител на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия, както и от двама от най-изявените му ученици – доц. Васил Михайлов, част от екипа на същата клиника, и проф. Ивелин Такоров, ръководител на Първа клиника по коремна хирургия.

  Гостите останаха силно впечатлени, както от високата техника на нашите хирурзи, така и от базата и професионалната атмосфера на екипите.