ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Успешно сътрудничество: Малтийският орден с ново дарение за ВМА

  21.06.2017

  Военномедицинска академия и Малтийският орден в Швейцария продължават успешното си сътрудничество.

  Доказателство за това е поредното дарение, което болницата получи - 40 специализирани електрически болнични/операционни легла и матраци, които вече са разпределени в Катедра „Ортопедия и травматология”.

  Дарението идва от Фондацията „Помощ и подкрепа”  към Малтийския орден в Швейцария, с които посолството на Република България в Берн от години поддържа изключително ползотворни контакти, а леглата са предоставени от Университетската болница на гр. Лозана, Швейцария.

  Не за първи път ВМА получава помощ от Малтийския орден. През 2016 г. бяха дарени болнични легла и обзавеждане, а за тяхното рационално използване в полза здравето на пациентите се увери лично г-н Гуидо Щьокли, изпълнителен директор на Фондация "Помощ и Подкрепа". По време на визитата си в България през м.г. той се срещна с ръководството на болницата и бяха обсъдени възможностите за продължаване на успешното сътрудниюество между двете страни.

  Ръководството на ВМА изказва своите сърдечни благодарности към г-жа Меглена Плугчиева- Александрова, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Конфедерация Швейцария, както и на г-жа Анета Груйчева за оказаното съдействие за поредното безвъзмездно дарение от Фондация „Помощ и Подрепа” към Малтийския орден в Швейцария.