ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Проф. Венцислав Мутафчийски участва в среща при главния прокурор по повод насилието над медици

  17.07.2017

  ВРИД началникът на Военномедицинска академия полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS участва в работна среща при главния прокурор Сотир Цацаров по повод за случаите на насилие и посегателства над медицински специалисти.
   
  На срещата присътваха министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров, както и директорите на здравни заведения от град София.
   
  „Ние имаме пълно разбиране, че не може да бъдем пасивни ползватели на сигурност”, коментира след срещата проф. Мутафчийски.
   
  Той добави, че директорите на лечебните заведения като такива имат определени обязаности в тази насока, а именно на първо време анализ къде са най-критичните ситуации за такива инциденти с пациенти или близки на пациенти, както и организиране на съответната охрана и видеонаблюдение.
   
  „Очакваме в най скоро време предписания от страна на МВР, за да бъдат събирани по надлеженен начин доказателствата, които след това да бъдат използвани съответно в прокуратурата и да не могат да се измълват такива хора, които са посегнали върху живота и здравето на нашите колеги”, изтъкна още ВРИД началникът на ВМА.