ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Уролог от ВМА с награда на престижен международен форум

  28.07.2017

  Военномедицинска академия за пореден път демонстрира своя стремеж към създаване, изграждане и поддържане на високи, отговарящи на европейските, стандарти в подготовката на своите кадри и в грижата за своите пациенти.
   
  Доказателство за това е и участието на представители на лечебното заведение в престижни международни форуми в различни области.
   
  Д-р Кремена Петкова, главен асистент в Катедра урология и нефрология, получи награда за академични постижения и най-добро представяне

  на заключителния тест в последния ден на ESU-Weill Cornell Masterclass in General urology – ежегодна научна проява, организирана от Европейското училище по урология на Европейската асоциация по урология, състояла се в гр. Залцбург, Австрия. 
   
  Събитието е насочено към млади специалисти уролози, работещи в университетски болници и занимаващи се активно с научна и преподавателстка дейност.  Във форума участие взеха 36 млади специалисти уролози, избрани след кандидатстване. Участниците бяха включени в научната програма с представяне и дискусия на интересни и предизвикателни случаи от клиничната им практика, като най-интересните от тях бяха наградени от председателите на курса – проф. C. Chapple, проф. W. Aulitzky и проф. D. Scherr. 
   
  Д-р Петкова получи награда за академични постижения и най-добро представяне на заключителния тест в последния ден на курса, заедно с колеги от България и Полша.
   
  В началото на юни д-р Кремена Петкова, и д-р Даниела Петрова, нефролог, от Катедра Урология и нефрология на ВМА, която е специализиран център за ендоскопско и минимално инвазивно лечение на уролитиазата, бяха одобрени за участие в “3-тата Международна среща по Нефролитиаза: Бъбречни камъни в клиничната практика”, която се проведе в Рим, Италия. 
   
  Срещата беше посетена от над 100 специалисти нефролози и уролози с професионални интереси в областта на уролитиазата, като едно от условията за участие беше кандидатите да практикуват в един център и да имат възможност да използват придобитите знания в ежедневната си клинична практика. 
   
  Участието в престижния форум дава възможност за засилване на колаборацията между уролози и нефролози в областта на бъбречно-каменната болест и осигуряване на мултидисциплинарно и комплексно лечение на пациентите с уролитиаза, лекувани във ВМА.

  Д-р Петкова и д-р Петрова имаха възможност за обмяна на опит с колеги от Европа и Азия.