ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  МБАЛ-Сливен към ВМА отбелязва 94 години от създаването си!

  15.08.2017

  МБАЛ-Сливен към ВМА отбелязва 94 г. от създаването си.

  Лечебното заведение е наследник на създадената през 1892 г. III-та балканска дивизионна болница, която през 1921 г. е закрита заради намаляване на армията по силата на Ньойския договор.
   
  В годините от създаването си Военна болница-Сливен се ползва с авторитет на високо квалифицирано военно – медицинско учреждение, поддържащо високо качество на здравните грижи, съгласно критериите за качество: срочност, адекватност, ефективност, безопасност, удовлетвореност на пациентите.  
   
  Базирайки се на дългогодишен опит и традиции, болницата успя да затвърди позициите си в региона, ползвайки се с традиционно висок рейтинг не само сред военнослужещите, но и сред гражданското население. Нейните звена заемат ключова роля в медицинското обслужване на войските в Югоизточна България, както и при провеждането на съвместни учения с международни партньори.
   
  Ръководството на ВМА благодари на целия колектив на болницата за професионализма и хуманното отношение, с които се грижат за пациентите и им пожелава крепко здраве, щастие, нови лични и професионални успехи.