ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА представи България на световен конгрес по хирургия

  05.09.2017

  Военномедицинска академия отново показа високоотговорното си отношение към създаването, изграждането и поддържането на най-съвременни стандарти в подготовката на своите кадри и в грижата за своите пациенти.
   
  Доказателство за това е и участието на представители на лечебното заведение в  47-ия Световен конгрес по хирургия на Международното хирургическо дружество, състоял се през месец август в Базел, Швейцария.
   
  Кап. д-р Георги Попиванов от Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология и доц. д-р Кириен Кьосев от екипа на Клиника по коремна хирургия към ВМА бяха единствените родни специалисти – участници на престижния форум.

  Те представиха България с устен доклад върху съвременната военновременна травма и постер върху проблемите на комплексните хернии на предна коремна стена.
   
  Съвременната научна програма даде възможност на участниците да чуят експертните презентации на водещите в Европа специалисти, а

  професионализмът на българските представители и постоянният стремеж за надграждане на знания и умения бяха високо оценени от присъстващите на форума.