ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Благодаря Ви, че приехте предизвикателството да извървите трудния, но интересен път на военния лекар!

  20.09.2017

  Полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, ВРИД началник на Военномедицинска академия, присъства на тържественото откриване на новата академична година в Медицински университет - Варна.
   
  Той благодари на ръководството на университета за сътрудничеството и успешното стартиране на тристранния проект между ВМА, МУ-Варна и ВВМУ, благодарение на който за първи път в България започна обучение на военни лекари и военни медицински сестри.
   
  „За мен е особена чест да поднеса своите поздравления от името на ръководството на ВМА и лично от свое име по случай новата учебна година в най-добрия медицински университет в България”,

  заяви от трибуната по време на тържествената церемония проф. Мутафчийски. Той подчерта целите на амбициозното ръководство на учебното заведение в международен план и изтъкна, че неслучайно именно в него има студенти от над 43 държави. 
   
  „Това е изключително висока оценка и този факт говори сам за себе си. Но тази година има едно по-особено събитие, което нас от Военномедицинска академия ни прави особено щастливи.

  За първи път в историята на ВМА и на Въоръжените сили имаме наши курсанти - тези красиви млади хора с униформа, които ще придобият своето медицинско образование в МУ-Варна и своето военно обучение във ВВМУ”,

  допълни още проф. Мутафчийски.
   
  Той подчерта, че изборът на това направление не е случаен, тъй като и двете училища са на световно ниво: „Няма и не можехме да имаме по-добър избор. Аз искрено благодаря на ректора на варненския Медицински университет, както и на началника на Военноморското училище за разбирането и доброто партньорство”, заяви ВРИД началника на ВМА и добави, че идеята за обучението на военни лекари се е зародила през 2014 г., а основният й мотор е сегашният министър на здравеопазването проф. Николай Петров.
   
  „Скъпи преподаватели, благодаря Ви предварително за Вашите усилия. Аз съм сигурен, че Вие ще дадете изключително високо ниво на обучение на нашите курсанти. Скъпи първокурсници, благодаря Ви за това, че сте избрали наистина това страхотно учебно заведение.

  Скъпи курсанти, благодаря Ви, че приехте предизвикателството да извървите един труден, но интересен път - на военния лекар и военната медицинска сестра. Желая успех на всички!”,

  заключи полк. проф. Венцислав Мутафчийски.

  ВИДЕО от церемонията по откриването на новата учебна година в МУ-Варна можете да гледате ТУК!
   
  Снимки: Пламен Гутинов, chernomore.bg; МУ-Варна