ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Институциите срещу насилието над медицински специалисти

  26.09.2017

  Полк. проф. Румен Попов, заместник-началник на Вовенномедицинска академия, взе участие в провелата се днес координационна среща между представители на ръководството на СДВР, началниците на столичните районни полицейски управления, Софийска районна прокуратура и центровете за спешна медицинска помощ.

  Целта на срещата е обсъждане на възможности и създаване на организация за незабавна реакция при данни за извършени престъпления по отношение на медицински специалисти при/или по повод изпълнение на служебните им задължения.

  Проведохме една конструктивна среща, на която бяха обсъдени редица въпроси, свързани с мерките, които трябва да се предприемат срещу тези посегателства над медицински лица, коментира пред медиите проф. Попов и подчерта, че добрата координация ще доведе до намаляване на подобни грозни явления.

  Той даде за пример, че във ВМА вече втора година психолог от болницата работи с медиците от спешните звена за това как трябва да комуникират с агресивни пациенти. Курсовете бяха стартирани през 2016 г, продължават и в момента.