ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА и Малтийският орден продължават успешното си сътрудничество

  02.10.2017

  Военномедицинска академия и Малтийският орден в Швейцария продължават успешното си сътрудничество.
   
  Това стана ясно по време на среща между представители на ръководството на болницата в лицето на ВРИД началника на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS  и заместникът му полк. проф. д-р Румен Попов, с г-н Гуидо Щьокли, изпълнителен директор на Фондация "Помощ и Подкрепа" към Малтийския орден в Швейцария, и представители на ордена в България.
   
  „Това е една много ползотворна среща, защото ние лично държахме да изкажем своята благодарност към Малтийския орден за даренията, които ни направиха”,

  коментира проф. Мутафчийски. 
   
  Пред гостите той изтъкна, че болницата стои много сериозно в националната здравна система и подчерта, че в нея работят редица звена и специалисти, които са последна инстанция в тази система. 
   
  „Аз съм много впечатлен от работата в тук и от професионализма”, коментира впечатленията си Гуидо Щьокли, който за втора поредна година посещава ВМА.

  Днес той и сътрудниците му разгледаха Катедра по Ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия, където са поместени част от даренията, изпратени от Малтийския орден.
   
  По време на срещата двете страни обсъдиха бъдещите възможности на сътрудничество и изразиха готовност за продължаване на традиционно добрите си взаимоотношения.