ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Признание: ВМА е ключов елемент в системата на националната ни сигурност!

  03.10.2017

  Военномедицинска академия отбеляза тържествено 50-годишнината от създаването на Катедра „Ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия”. 
   
  Тържеството уважиха представители на всички държавни институции, които изкажаха своята признателност към лекарите, работещи не само в тази катедра, но и във цялата болница.
   
  „Приемете нашата искрена признателност за отношението,търпението и надеждата, които давате на българските военнослужещи. Накратко по войснки – благодаря Ви от сърце”, обърна се към личния състав началникът на отбраната ген.-лейт. Андрей Боцев.
   
  „ВМА е ключов елемент в системата на националната ни сигурност и неотделим фактор от националната ни здравна система.
   
  ВМА отдавна е предпочитано лечебно заведение за пациенти от цялата страна. За мен е чест и удоволствие да Ви приветствам по случай юбилея Ви. Вие като наследници на светила в тази област, имате нелеката задача да продължите тяхната дейност, прилагайки най-новите световни практики”, заяви от своя страна и зам.-министърът на отбраната ген.-лейт. (о.р.) Атанас Запрянов.
   
  „ВМА е стълб на системата на здравеопазване в страната. КОТРХ е една от частиците в този стълб.
   
  Благодаря Ви, колеги. Поклон пред Вашата работа. Бъдете живи и здрави”, обърна се към доскорошните си колеги и зам.-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.
   
  Дългът ни зове...
   
  За принос в развитието на Катедрата бяха отличени редица лекари и медицински сестри. Някои от тях обаче не успяха да си получат грамотите лично, тъй бяха извикани по спешност в шокова зала. Но това е мисията на лекаря – на разположение 7 дни в седмицата, 24 часа е денонощието.