ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  С тържествен водосвет на Димитровден осветиха регистратурата на ВМА и дарени автомобили и линейки

  26.10.2017

  С тържествен водосвет на Димитровден бяха осветени новата регистратурата в Поликлиниката на Военномедицинска академия, както и 4 леки автомобила и 3 линейки, дарени на болницата от благодарни пациенти.
   
  Сред официалните лица на събитието бяха зам.-началникът на отбраната ген.-лейт. Племен Атанасов, зам.-министърът на отбраната ген.-лейт. (о.р.) Атанас Запрянов, командващият Съвместното командване на силите ген.-майор Любчо Тодоров, министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, зам.-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, началниците на структурите на ВМА в страната.
   
  „Уважаеми, колеги, това е един малък обект, който откриваме в момента, но в него има съчетана символика. Това е символ на нашето отношение към нашите пациенти”,

  коментира в приветствието си полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS – ВРИД началник на Военномедицинска академия, и припомни старите регистратури:
   
  „Те бяха от затворен тип, стоят клети хора на опашка, припадат - което беше изключително несправедливо към тях. Ние бяхме в дълг на пациентите си. Тази регистратура е съвременна, от отворен тип с всички удобства, с перфектна организация, за да може нашите пациенти да се чувстват желани и да изпитват удовлетвореност от нашето обслужване”.
   
  Проф. Мутафчийски благодари на дарителите, които са помогнали, както за изграждането на новата регистратура, така и новите автомобили и линейки, които също бяха осветени.
   
  „Благодаря Ви, че дойдохте и благодаря за подкрепата. Това е един дълъг процес, който започна още миналата година, когато начело на ВМА беше сегашния министър на здравеопазването проф. Николай Петров. Знаете, че всички усилия на ръководния екип са съсредоточени в подобряване на състоянието на ВМА, на условията за обслужване на пациентите и в центтъра на всичките ни усилия е пациентът”, отбеляза проф. Венцислав Мутафчийски. 
   
  Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров подари по една икона за регистратурата и за новите автомобили:
   
  „Да Ви е честита на ВМА поредната придобивка, спечелена с много труд, много почтеност и грижа за пациента. Действително, това е уникално нещо и ще го признаят всички, които помнят старите гишета на втория етаж. И всичкото това – с помощта на дарители. Това е отношение на хората към Вас”. 
   
  Проф. Петров подчерта, че мног лесно може да се прецени дали една болница е предпочитана от пациентите, като посочи редица маркери за това -  качество на лечение, отношение към пациенти, добри битови условия и добър резултат.
   
  Поздравления за новите придобивки от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов поднесе заместникът му - ген.-лейт. (о.р.) Атанас Запрянов:
   
  „Искам да Ви пожелая да продължавате да се развивате в тази посока. Това е ярко доказателство за постигане на високите цели, които ни доближават още повече до медицинското обслужване на световно ниво”.
   
  Зам.-министър Запрянов изтъкна, че ВМА отдавна се е превърнала в уникално за България лечебно заведение, с модерна база и с изключително подготвени специалисти и усмихнати служители. 
   
  По думите му, Академията вече си е извоювала имиджа на водеща здравна институция у нас и усилено се работи за утвърждаването й на международно ниво.
   
  „Нашата ВМА е една уникална военномедиицнскаспособност в НАТО, не само в нашите Въоръжени сили. ВМА е символ на висококачествено здравеопазване”, добави още ген.-лейт. (о.р.) Атанас Запрянов.

  Снимки: Вяра Йовева, фотограф на Министерство на отбраната