ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Проф. Никола Владов с почетен знак за принос към Министерството на отбраната

  01.11.2017

  Почетен знак за съществен принос към Министерството на отбраната получи проф. Никола Владов – началник на Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия.
   
  Ако след Освобождението на България имаше традиция да се почитат хората, запалили българското Възраждане и тях наричахме будители, то за съжаление 45 години този празник беше забравен и забраняван. Днес той е вече възстановен и сега почитаме онези хора, онези личности, които със своите дела, със своето творчество, със своето перо, със своите действия допринасят за събуждането на българския дух. 
   
  Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов по време на тържествената церемония, на която бяха отличени български учени, творци и общественици по повод Деня на народните будители.
   
  „Съвременните будители допринасят за това българинът да има повече национално самочувствие, да има повече национално достойнство и да има повече гордост в него“, заяви министър Каракачанов и подчерта, че само така можем да противодействаме на  националния нихилизъм, който в последните години залива съзнанието на младите българи.
   
  Министър Каракачанов поздрави наградените като им пожела да продължават, всеки във своята дейност, да спомагат за пробуждането на българския народ. „Време е всички да разберем, че нация без самочувствие, нация без достойнство няма как да успее“, каза в заключение министърът на отбраната.

  Снимки: Вяра Йовева, фотограф на Министерство на отбраната