ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Студентите по специалности „Военен лекар” и „Медицинска сестра” – част от празника на ВМА

  30.11.2017

  Студентите по специалности „Военен лекар” и „Медицинска сестра”, чието обучение стартира тази година по съвместен тристранен проект между ВМА, ВВМУ и МУ-Варна утре /1 декември/ ще се включат в отбелязването на 126-тата годишнина от създаването на Военномедицинска скадемия.
   
  Ден по-рано, младежите бяха посрещнати от ръководството на болницата в лицето на полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, полк. проф. Румен Попов, проф. Любомир Алексиев, доц. Вирсавия Васева.
   
  Първата снимка от първото им посещение в Академията бе на символично за болницата място – Дървото на живота, което всяка година се обогатява с имената на донори, совели до спасяването на човешки животи.
   
  Преди официалното отбелязване на годишнината, студентите ще имат възможност да посетят част от топ клиниките във ВМА, в които предстои да се обучават, както и да се запознаят с едни от най-големите имена в българската медицина. 
   
  В рамките на няколко часа младежите ще са част от ежедневието и динамиката на Клиника „Гастроентерология и хепатология”, клиника по „Чернодробно - панкреатична хирургия и трансплантология”, Клиника по кардиология, Отделението по дерматология, Клиника „Ушни, носни и гърлени болести”, Клиника по ендоскопска хирургия, както и в реанимацията, която е най-голямата в България.