ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Ръководството на ВМА извърши георизъм!

  02.12.2017

  ВМА е един висок еталон. Тя е част от здравната архитектура на нашата българска държава. Ние се гордеем с вас. Българската армия има няколко мисии, които се допълват с най-важната, която вие изграждате – мисия здраве.

  Искам да споделя още нещо – вие сте изградили още една неподозирана за много хора мисия – тази да помагате на българите извън днешните граници на българската държава. Благодаря ви, проф. Мутафчийски.

  Това коментира по време на тържественото честване на 126-тата годишнина от създаването на ВМА заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков.

   
  Гордеем се и с това, че за първи път се направи една решителна крачка в псоока на това да бъдат изградени мотивирани, боеспособни военни лекари.

  Убеден съм, че с този ентусиазъм, който виждаме в очите на тези млади хора, вие ще успеете да ги мотивирате и те ще станат достойни последователи на военните лекари, дали живота си по фронтовете за свободата на България, подчерта още заместник-министърът и добави:

   
  Като заместник-министър на отбраната отговарям за ресурсите. Затова средствата на българския данъкоплатец да се харчат ефикасно и ефективно.

  Ръководството на ВМА в лицето на проф. Николай Петров и на сегашния началник проф. Венцислав Мутафчийски извършиха един героизъм – да стопят дългове от близо четвърт милиард лева с последователни действия, денонощно, да намалят тези дългове до една двадесета част от един отгромен размер. Тези хора извършиха героизъм.


  Все така напред и успех, както досега, пожела и заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

  Снимки: Вяра Йовева, фотограф на Министерство на отбраната