ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Захарният диабет присърце! Бъдете герой тип 2!

  25.01.2018

  България се присъединява към глобално проучване за нивото на осведоменост по отношение на една от сериозните заплахи за здравето на хората с диабет тип 2 - сърдечно-съдовите заболявания.
   
  Българска диабетна асоциация с председател професор Ивона Даскалова, която е и началник на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към ВМА, също се включва в кампанията „Захарният диабет присърце”.

  Всички пациенти с този тип заболяване могат да попълнят въпросник по време на престоя си в клиниката, като целта е събраната информация да допринесе за по-доброто съобщаване на важна информация, свързана с контрола на рисковете при захарен диабет тип 2, което от своя страна да помогне за подобряване начина на живот на пациентите.
   
  Въпросите са част от глобално проучване на Международната диабетна федерация. 

  То ще продължи до март 2018 г. и e достъпно на няколко езика, включително и на български.

  Всеки пациент, който желае да даде своя принос за изучаването и определянето на действия за подпомагане на обществената осведоменост относно сърдечно-съдовите заболявания сред хората с диабет тип 2 и подобряване на здравословното им състояние, ще може да попълни краткия въпросник като последва този линк - http://bit.ly/2D64Sfz.