ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Президентът удостои проф. Крум Кацаров с орден „Стара планина“ втора степен

  20.02.2018

  Президентът на Република България Румен Радев удостои проф. Крум Кацаров с орден „Стара планина“ втора степен за големи заслуги към България в областта на военномедицинското дело.

  На церемонията в Гербова зала на Президентството присъстваха началникът на ВМА бригаден генерал професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, професор Никола Владов, професор Евгени Белоконски.

  Науката отдавна е колективна игра. Тази награда персонализира усилията и работата на колективите, част от които сме ние – в случая колектива на ВМА, към който имам честта да принадлежа. Искам да благодаря на институциите, които ни номинираха и на президента на Румен Радев. За нас е чест, благодаря ви!, коментира професор Кацаров от името на всички наградени на днешната церемония.

  Проф. д-р Кацаров, д.м.н. е началник на Клиника по гастроентерология и колопроктология на ВМА.

  Завършва медицина в Медицинска академия – София през 1983 година, като цялата му професионална кариера е преминала в структурата на Военномедицинска академия.

  Има придобити специалности по вътрешни болести, военнополева терапия, спешна медицина, гастроентерология и диетика, здравен мениджмънт.
  Награждаван е с Почетния знак на Министерството на отбраната „Св. Георги“ – втора степен. Носител е и на наградата за изключителни постижения, носеща името на проф. д-р Чилов. През 2014 г. Българският лекарски съюз го избира за лекар на годината.
   
  Снимки: Вяра Йовева, фотограф на Министерство на отбраната