ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Българският контингент, завърнал се след успешна мисия в Афганистан, премина медицински прегледи във ВМА

  24.02.2018

  Военнослужещите от 34-тия български военен контингент, изпълнявал задачи в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан, преминаха медицински прегледи във Военномедицинска академия.

  Контингентът, завърнал се в страната рано сутринта днес, 24 февруари, след успешно приключилото участие, включва национален елемент, група за охрана, екип от съветници и щабни офицери.

  Малко след като „предадоха щафетата” на 35-ия контингент и се завърнаха на родна земя, военнослужещите преминаха задължителни медицински прегледи в Централната военномедицинска комисия към ВМА, които да покажат общото им състояние след престоя зад граница. Крайното заключение се прави след посещение в няколко кабинета - вътрешни болести, хирург, невролог, УНГ, очен, стоматолог, психиатър, АГ и инфекционист.

  Тридесети и четвъртият български военен контингент, участващ в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан

  изпълняваше задачи, свързани с охрана, механизирани и пеши патрули, контрол на автомобилен и пешеходен трафик, както и обучение, съветване и методическо подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия.