ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Награди за военните ни медици от мисията в Афганистан

  08.04.2018

  Медицинският екип, част от 35-ия контингент на Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан, получи награди по случай 7-ми април - Международния ден на здравния работник.
   
  Подп. д-р Йордан Йорданов, майор д-р Стефан Колчев и ст. серж. Яна Иванова – медицинска сестра - борден от състава на Военномедицинска академия, бяха отличени от националния командир на 35-тия български контингент полк. Георги Маргитин с

  грамоти за проявен висок професионализъм, инициативност и отговорност при изпълнение на служебните си задължения.
   
  Международната мисия на НАТО в Афганистан е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона. Участието ни в мисията е съгласно отговорностите на България като член на НАТО.
   
  Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.

  Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия при участието в международни мисии.
   
  Освен в горещите точки на света,
  нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.