ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  В Деня на храбростта: Воинският химн „Велик е нашият войник“ отекна в Афганистан

  06.05.2018

  Воинският химн „Велик е нашият войник“ огласи базата в Афганистан, където на мисия в момента се намира 35-ият контингент на българските Въоръжени сили.
   
  Българските военнослужещи, които участват в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан, отбелязаха 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.
   
  В момента ВМА има общо трима представители на мисия в Афганистан - подп. д-р Йордан Йорданов, майор д-р Стефан Колчев и ст. серж. Яна Иванова, съставляват медицинския екип, който се грижи за здравето на 35-ия български контингент.
   
  Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.
   
  Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия при участието в международни мисии.
   
  Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.