ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Бригаден генерал професор Венцислав Мутафчийски с отличие от министъра на отбраната

  06.05.2018

  В Деня на храбростта и празник на Българската армия началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS получи награден знак за вярна служба под знамената първа степен от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. 
   
  По традиция на този ден министърът на отбраната и началникът на отбраната отличиха военнослужещи и цивилни служители

  за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения и принос към отбраната на страната.
   
  Празникът започна с тържествен водосвет на бойните знамена и знамената-светини пред паметника на Незнайния воин. Тържественият ритуал беше отслужен от Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим. 
   
  Бяха поднесени венци и цветя в памет на загиналите български воини. 
   
  Военният парад събра хиляди жители и гости на площад „Княз Александър I“ в столицата, за да поздравят военнослужещите по повод техния празник. 
   
  Днес българските военнослужещи достойно изпълняват своите задължения, свързани със сигурността на страната. Важен момент от нейното осигуряване играе именно ВМА, като институцията с национално значение в сектора не само за военното, но и за цивилното население.
   
  С голям професионализъм и национално самочувствие военните ни лекари спомагат на подразделенията на Българската армия при участията им в запазването и поддържането на мира и зад пределите на нашата Родина.

  Денят на храбростта и празник на Българската армия беше отбелязан и от военнослужещите ни, които в момента са на мисия в Афганистан. ВМА има общо трима представители, участващи в мисията на НАТО "Решителна подкрепа".

  Подп. д-р Йордан Йорданов, майор д-р Стефан Колчев и ст. серж. Яна Иванова, съставляват медицинския екип, който се грижи за здравето на 35-ия български контингент.
   
  Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.
   
  Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия при участието в международни мисии.

  Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.
   
  Честит празник и на всички, които днес празнуват своя имен ден! Носете с гордост името си!
   
  Снимки: Вяра Йовева, фотограф на Министерство на отбраната