ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Профилактиката – най-доброто лечение: Стотици прегледани безплатно във ВМА за седмица

  23.05.2018

  Близо 500 души бяха прегледани за седмица в рамките на три кампании за безплатни профилактични прегледи във ВМА.

  На 16 май Клиниката по дерматология и венерология се включи за пореден път в Националната кампания за профилактика на рака на кожата "Евромеланома". Близо 100 души бяха консултирани безплатно от дерматолозите.

  Ден по-късно, когато отбелязваме Международния ден за борба с хипертонията, специалистите от Клиниката по кардиология, ръководена от полк. проф. Ивайло Даскалов, консултираха безплатно над 50 пациенти, които имат проблеми с кръвното налягане.

  На 18 май специалистите от Клиниката по ендокринология и болести на обмяната се включиха в здравното реалити на БНТ „Зелената линейка”. Над 300 жители и гости на Благоевград се възползваха от кампанията и се консултираха с лекарите по различни ендокринологични проблеми.
  Това са поредните превантивни кампании на лекари от ВМА, посветени на различни социалнозначими заболявания.

  През месец юни предстоят нови акции по проблеми в областта на дерматологията, ендокринологията и инфекциозните заболявания, като датите ще бъдат обявени допълнително.

  Специалистите са категорични, че профилактичните прегледи могат да служат като гаранция за добро здравословно състояние. По думите им, често пъти хората търсят съветите на лекаря едва, когато вече имат проблем. Влошаването на здравето не винаги обаче е придружено от симптоми, които може да бъдат забелязани от самия пациент.

  Именно тук е и ролята на профилактиката и превенцията на заболяванията, тъй като

  чрез ранна диагностика много болести могат да се овладеят, преди да са довели до необратими промени в организма.