ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА - домакин на кръгла маса по повод "Европейския ден на пациента 2015”

  17.04.2015

  Началникът на Военномедицинска академия бригаден генерал проф. Николай Петров, д.м.н. присъства на откриването на кръгла маса по повод "Европейския ден на пациента 2015”. Форумът се организира от Българска асоциация за закрила на пациентите /БАЗП/, а негов домакин беше ВМА-София.

  Проф. Николай Петров изтъкна пред участниците важността на Деня на пациента и увери, че и занапред ще продължат да подкрепят всички разумни инициативи на БАЗП.

  ВМА и медицинският персонал като цяло стоим в прекрасни отношения с пациентите, защото ние сме почти на етапа, в който сме решили този проблем с отношението и вниманието към тях. Пациентът трябва да бъде обгрижен и на него трябва да се гледа така, че той е източникът на основанието нас да ни  има и да работим. ВМА стои добре на краката си, развива се добре, намалява дълговете, а обемът на работа нараства, заяви бригаден генерал проф. Николай Петров.

  Във ВМА на този етап няма листа за чакащи пациенти. Относно намаления бюджет на болницата няма как да не се притеснявам, но се справяме добре. Очакваме надлимитнитните дейности за първото тримесечие да бъдат платени, коментира по-късно пред медиите началникът на Военномедицинска академия-София.