ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Честит Празник на военномедицинската служба!

  01.09.2018

  Днес отбелязваме Празника на военномедицинската служба.

  За рождена дата на Българската военномедицинска служба се смята 1 септември 1878 г., въпреки че някои автори сочат 8 януари 1877 г., когато са назначени първите военни лекари към Българското опълчение. Именно на 1 септември 1878 г. обаче  е издадена заповед за назначаване на доктор Константин Бонев за началник на новосъздадената военномедицинска част към Българската земска войска.

  И вече повече от век българските военни медици остават верни на положената клетва да служат на своя народ и армия.

  Неслучайно на алеята пред ВМА има паметници на заслужители военни лекари, дали своя принос за развитието на медицината в България.

  Хилядите спасени помнят и професионализма, и саможертвата на българските военни лекари и сестри, които признават:

  За тази работа се иска сърце!

  Работата на лекарите не е обикновена, тя е призвание, на което малцина биха се отдали. А опитът на военномедицинските ни екипи, добит зад граница, извоюваният с годините авторитет и съвременните диагностично-лечебни възможности затвърждават ВМА като институция от национално значение и неизменен притегателен център за пациенти от цялата страна – не само военни, но и цивилни.

  Това от своя страна носи по-високи отговорности, увеличаване на мобилността, непрекъснато повишаване на квалификацията, издигайки предлаганото лечение на европейско ниво. А благодарността в очите на пациентите е най-голямото признание.

  Бъдете живи и здрави! Изпълнявайте достойно своя воински и граждански дълг и продължавайте да се раздавате със сърце в работата си, защото човек е богат не с това, което е взел, а е богат с това, което е дал!