ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  „На добър час” на новия випуск военни лекари!

  17.09.2018

  „На добър час” пожела началникът на Военномедицинска академия бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, на новия випуск военни лекари при старта на учебната година в Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” във Варна.

  ВИДЕО  от окриването можете да видите ТУК.

  20 момчета и момичета ще се обучават в съвместната програма на ВМА, МУ-Варна и ВВМУ „Н.Й. Вапцаров”.

  "Искам да ви поздравя за това, че сте успели да влезете в най-добрия университет по медицина в България и да ви пожелая успех!",

  обърна се към новия випуск професор Мутафчийски.

  "Първата година премина успешно за студентите, което показа, че тази програма има бъдеще и вече чертаем планове за техния успех през 2023 година", разкри началникът на ВМА.

  В знак на признателност и в чест на 140-тия юбилей на Военномедицинската служба, професор Мутафчийски връчи на ректора на МУ-Варна професор д-р Красимир Иванов почетния плакет на ВМА.

  Над 1 400 първокурсници, сред които 350 чужденци, прекрачиха прага на варненския медицински университет тази година. Официалната церемония започна с водосвет за здраве, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.
   
  „От днес вие сте студенти в един от най-модерните и високотехнологични университети в България. Най-квалифицираните преподаватели, изнасящи лекции в редица чуждестранни университети и на международни научни форуми ще бъдат ваши преподаватели.

  Най-съвременните интерактивни методи на преподаване ще ви помагат да трупате знания и умения. Най-модерните технологии и апаратури ще бъдат на ваше разположение по време на обучението ви тук", приветства ги ректорът на проф. Иванов.

  Снимки: МУ-Варна и ИЦМО.