ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Честит Ден на народните будители!

  01.11.2018

  На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители -

  общобългарски празник, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници и революционери, които с дейността си са допринесли за възраждането на българския национален дух, на образованието и книжовността.

  Всепризнат патрон на българското будителство е свети Йоан Рилски, почитан като покровител на българския народ и българския лекар.

  Денят на народните будители е празник на българското образование и образованост, тържество на традициите и на духовността.

  Военномедицинска академия е плод на дългогодишни традиции  в грижите за пациента, научните разработки и обучението на медицински персонал.

  В 127-годишната си история Академията съсредоточи мощен учебно-научен комплекс.

  Висококвалифицираният научнопреподавателски потенциал, съчетан със съвременната медицинска апаратура от най-ново поколение, създават оптимални условия за обучение на докторанти, специализанти, стажанти и студенти по основните медицински и военномедицински специалности; за следдипломна квалификация на сестрински персонал и за продължаващо медицинско образование на лекарския състав.

  Поклон пред всички будители, които с всеотдайната си работа и личен пример през годините затвърдиха Академията като школа за изграждане и развитие на висококвалифицирани специалисти.

  Поклон пред отговорността им за бъдещето на българските младежи – бъдеще в България!