ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  По волята на Хипократ: ВМА с награда от ЮНЕСКО за над 7 хиляди прегледани безплатно

  20.11.2018

  ВМА получи награда в националната кампания „По волята на Хипократ” в категория „Социални каузи”, организирана от Национален научен експедиционен клуб ЮНЕСКО.

  В рамките на инициативата ще бъдат наградени 40 физически лица и една болница, които се занимават със социални кампании. На национално ниво първото място печели Военна болница. Желая ви да продължавате в същия дух и тези инициативи да се разрастват, заяви Кристиян Калчев, който връчи почетния плакет на началника на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  От името на целия екип на болницата той благодари за признание:

  Нашето убеждение е, че трябва да имаме дейност, извън строгите ни задължения. Ние редовно правим различни превантивни кампании, които не са по заповед, а благодарение на личните усилия на нашите доктори, коментира бригаден генерал професор Мутафчийски.

  Той отчете, че за последната година и половина безплатни консултации със специалисти на ВМА са получили над 7000 души, като изтъкна, че най-активни в превантивните кампании са Катедра по инфекциозни болести; Клиника по дерматология; Клиника по ендокринология и болести на обмяната; Клиника по гръдна хирургия; Клиника по ендоскопска хирургия; Клиника по очни болести; Клиника по урология; Клиника по съдова хирургия; Клиника по гастроентерология.

  Над 7000 души – това е една внушителна цифра. Нашите кампании излизат и извън столица, аз лично също съм участвал. Лекарите ни са преглеждали в такива зони, където хората страдат от липсата на медицинско обслужване. Винаги има голям интерес и колегите едва насмогват,

  коментира още началникът на ВМА.

  Благодаря на колегите, защото без техния ентусиазъм това нямаше как да се случи. Радвам се, че тези инициативи се забелязват и съм сигурен, че този плакет е едно признание за труда им и ще доведе до удовлетворение в тях, подчерта бригаден генерал професор Мутафчийски.

  От Национален научен експедиционен клуб ЮНЕСКО заявиха, че и занапред ще продължат да подкрепят подобни социалнозначими каузи, защото ЮНЕСКО се грижи за българската култура и за най-ценното българско съкровище – живота, поверен на достойните български лекари.